O NAS

Ribiška družina Domžale je bila ustanovljena 20. junija 1954 v Domžalah. V letu 1958 je prišlo do združitve ribiških družin Domžale, Kamnik in Pšata in do preimenovanja v Ribiško družino Bistrica Domžale, s sedežem v Domžalah.

Ribiška družina upravlja z vodami Bistriškega ribiškega okoliša, ki so na območjih devetih občin: Domžale, Mengeš, Trzin, Moravče, Lukovica, Kamnik, Komenda, Cerklje na Gorenjskem in Dol pri Ljubljani. RD je med večjimi ribiškimi družinami v Sloveniji, saj upravlja z vodami celotnega porečja Kamniške Bistrice od izvira do izliva v Savo in z vsemi pritoki ter umetnimi strugami, kar zajema skoraj 400 km vodotokov (gojitvenih in ribolovnih), 16 ribolovnih ribnikov in dve jezeri. Zaradi obsežnosti območja, ki ga pokrivamo, je ta razdeljen na štiri večja območja, s katerimi upravljajo pododbori: Domžale, Kamnik, Moravče in Pšata. Leta 2014 smo praznovali 60. obletnico našega obstoja. RD Bistrica Domžale je samostojna organizacija članov, ki se združujejo zaradi varstva in gojitve rib, varstva voda in okolja ter sladkovodnega športnega ribolova. RD opravlja naloge s področja ribiškega turizma, vzgoje mladih ribičev in druge naloge, ki so predpisane v Statutu RD. Če se boste odločili za ribolov v naših rekah, ribnikih ali jezerih, nas povprašajte o ribolovnih dovolilnicah, cenah, lokacijah, dovoljenih vabah in drugih pomembnih informacijah za športni ribolov.

Naše kontaktne podatke najdete v sekciji “Kontakti”. Lahko nam tudi pišete na e-naslov: rd.bistricadomzale(at)gmail.com in vprašajte karkoli vas zanima. Z veseljem vam bomo pomagali. Športni ribiči Ribiške družine Bistrica Domžale smo ponosni na stalno večanje ribje populacije v našem ribolovnem okolišu, še posebej avtohtone potočne postrvi, ki je zelo priljubljena v naših vodah, kot tudi ostalih sladkovodnih rib. 

Imeli boste posebno priložnost, v kolikor boste v objemu naših rek in jezer udeleženi tudi samo kot obiskovalec. Medtem, ko boste uživali v naravnem okolju Kamniških Alp, boste zagotovo uzrli skok kakšne postrvi na naravno muho. Če boste posedeli ob ribniku, pa lahko na vaš plovec pocuka tudi krap. Pridite in preizkusite naše skrite ribolovne kotičke. Navdušeni boste. To vam zagotavljamo.