Dobrodošli na spletni strani

Ribiške družine Bistrica Domžale

KOLEDAR RIBIŠKIH SREČANJ ČLANOV RD - 2020

 

Datum Lokacija Srečanje članov
27. 4. 2020 Ribniki Moravče Odprto srečanje ribičev
2. 5. 2020 Ribniki Moravče Srečanje članov PO MO
23. 5. 2020 Ribnik Želodnik Želodniški krap - srečanje članov PO DŽ
25. 4. 2020 Ribnik Križ Srečanje članov PO KM
23. 5. 2020 Kamniška Bistrica Frickotov memorial - srečanje članov PO KM
  Ribnik Lahovče Srečanje mladih ribičev RD
30. 8. 2020 Ribnik Češnjevek  Staretov memorial - odprto srečanje
     

 

DRUGI RIBIŠKI DOGODKI

15. 4. 2020 - "Spoznajmo se, praznujmo skupaj", praznovanje ob Dnevu Občine Domžale

6. 6. 2020 - "Dan slovenskih ribičev", pohod ob reki Kamniški Bistrici, ki povezuje

 

Upravni odbor RD Bistrica Domžale je na svoji 40. redni seji dne 27. 3. 2019 obravnaval aktualno stanje na področju ribiških tekmovanj in tehtanja rib ter sprejel sklep št. 330, da se ribiških tekmovanj v RD Bistrica Domžale v letu 2019 ne izvede. Razlog za tak ukrep je določba 27. člena Zakona o sladkovodnem ribištvu (Uradni list RS, št. 61/2006) ki pravi, da lahko potekajo ribiška tekmovanja samo na tekmovalnih trasah, ki so opredeljena in označena ter vpisana v ribiškogojitvenem načrtu in letnem programu upravljanja. Tekmovanja se prireja le na podlagi pravil RZS (v skladu s pravili Svetovne ribiške konfederacije CIPS), kjer mora biti vsak ribič tekmovalec posebej registriran v aplikaciji Klen (vodi ga RZS), ribiška tekmovanja pa prijavljena ribiški inšpekciji najmanj 14 dni pred prvo tekmo. Pogoj za registracijo ribiča-člana je opravljen ribiški izpit.

V zvezi z družabnimi ribiškimi srečanji in druženji na ravni ribiške družine in pododborov je obveza ribiča, da ima veljavno ribolovno dovolilnico. V skladu s tretjim odstavkom 25. člena ZSRib je prepovedano loviti ribe brez veljavne ribolovne dovolilnice in imeti pri sebi v neposredni bližini ribolovne vode, ribiške priprave, ki niso spravljene v omotu. Ribič ob ulovu rib ne sme imeti oz. le-teh ne sme hraniti v mreži čuvarici. Če ribo upleni jo mora takoj usmrtiti in praviloma končati z ribolovom. Če ribič ribo tehta, jo lahko stehta za najkrajši možni čas, nato pa jo mora takoj živo izpustiti ali pa upleniti. Če družabno srečanje organizira pododbor, je za ustrezno izvedbo dogodka odgovoren predsednik pododbora, pri tem pa mora upoštevati predpise ribiške družine ter zakonske in podzakonske akte v Republiki Sloveniji. 

Član RD z opravljenim ribiškim izpitom, ki se želi registrirati kot tekmovalec za sladkovodni športni ribolov v lovu rib s plovcem na ravni prijavljenih družinskih tekmovanj v drugih ribiških družinah, lahko zaprosi za prijavo v aplikaciji Klen (RZS) preko el. naslova: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in na transakcijski račun RD št. SI56 6100 0001 9064 727 vplača 5,00 eur stroškov za izdajo tekmovalne izkaznice in letne nalepke, kot ju zaračuna RZS. Glej tudi obvestilo glede izvajanja ribiških tekmovanj Ribiške zveze Slovenije.

logo ribiske karte

Aplikacija RZS Kviz

za pripravo na ribiški izpit

 vir: RZS

 

logo ribiske karte