Splošno

Srečov memorial 2024

Prvega junija smo že tretjič zapored organizirali srečanje odbora Kamnik, v čast našega priljubljenega ribiča in skrbnika brunarice Križ, Sreča Žiberta. Kot popestritev druženja smo na Križu priredili prijateljsko tekmo, kjer je sodelovalo 17 ribičev, ki so se borili za ugledno mesto prvaka Križa.

Ujeto je bilo kar nekaj krapov, čeprav so bile razmere nekaj slabše zaradi spremenljivega slabega vremena. Četudi smo se vsi dobro zabavali in je bilo slišati nekaj obupanih vzlklikov “Riba jej!”, smo tekmo še podaljšali za kakšno uro in se lepo nalovili.

Kot na vsaki tekmi pa je tudi na tej nekdo moral biti zmagovalec. Najboljši med nami je letos bil Zdravko Volkar, ki je tega dne daleč najbolje lovil, sledila pa sta mu na drugem mestu Karlo Pirc ter na tretjem Andrej Stanovnik. Medalji za tretje in drugo mesto je podelil naš predsednik Bojan Križnik, zlato medaljo pa je podelil kamniški podžupan Uroš Pirc, ki nas je obiskal na dogodku. Prehodni pokal sta predala Zdravku lanskoletni prvak Miro Hribar in Srečova vdova Vera. Seveda je vsem čestital tudi predsednik odbora Kamnik, Miloš Milović. Vsi smo pa bili zmagovalci zaradi Seadovega odojka, ki nam je razsvetlil dan in napolnil želodce.

Proti poldnevu pa se je prikazalo sonce in se je druženje nadaljevalo do večernih ur. Lepo smo se najedli, kakšno povedali in se spomnili na našega prijatelja Srečota, ob tem pa povedali kakšno prijazno besedo njegovi vdovi Veri, ki je bila tudi tokrat z nami.